Asperges zijn zo lekker dat je er helemaal geen ingewikkelde bereidingen bij nodig hebt. Dit receptje is zo simpel én lekker dat het niet misstaat als licht avondmaal op een drukke zondag!
Voor 2:
1/2 kg witte asperges
1/2 kg witte asperges
water, peper en zout
100 à 140 g gerookte zalm
4 à 5 eieren
Doe de geschilde asperges in een ovenschaaltje met 1 dl water met wat zout en suiker erin opgelost. Dek af met magnetronfolie. Gaar de asperges in de magnetron (750W) gedurende 12 min.

Leg de asperges op een bord, doe er een flinke schep roerei bovenop en daar bovenop drapeer je nog een sneetje gerookte zalm.
Lekker met brood of een toastje.
Tip: je kan de gerookte zalm gerust vervangen door beenham!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.