zondag 6 mei 2012

Asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges zijn zo lekker  dat je er helemaal geen ingewikkelde bereidingen bij nodig hebt. Dit receptje is zo simpel én lekker dat het niet misstaat als licht avondmaal op een drukke zondag!


Voor 2:


1/2 kg witte asperges
water, peper en zout
100 à 140 g gerookte zalm
4 à 5 eieren


Doe de geschilde asperges in een ovenschaaltje met  1 dl water met wat zout en suiker erin opgelost. Dek af met magnetronfolie. Gaar de asperges in de magnetron (750W) gedurende 12 min. 
Ondertussen heb je tijd om de roereieren te maken. Kluts de eieren heel oppervlakkig. Doe wat boter in een (liefst conisch) sauspannetje en laat smelten. Doe er de eieren bij, met wat zout en peper. Laat op een zacht vuurtje heel traag stollen, en roer  regelmatig zodanig dat de massa zo lang mogelijk vloeibaar blijft en niet aan de bodem bakt. Het duurt een tijdje, maar het moet echt traag en op een zacht vuurtje. Je kan er nog een klont boter bijdoen tegen het einde, dat maakt het nog smeuïger. Haal op tijd weg van het vuur en serveer meteen. 
Leg de asperges op een bord, doe er een flinke schep roerei bovenop en daar bovenop drapeer je nog een sneetje gerookte zalm.
Lekker met brood of een toastje.

Tip: je kan de gerookte zalm gerust vervangen door beenham!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.