zaterdag 16 juni 2012

Eendenborst op de grill met peterseliesaus


Eendenborst op de grill: het kan. Maar je verwijdert best het vel met vet omdat je anders gegarandeerd grote vlammen krijgt als het vet begint te smelten. Dat gaat vrij makkelijk met een scherp mesje. 
 1 à 2 eendenborstfilets
 1 tl roasted Cumin & Pepper van Santa Maria (of een   

 ander pittig kruidenmengsel)
 zeezout


Voor de peterseliesaus:
 4 handenvol platte peterselie, de dunne, malse  
 stengels peterselie mogen erbij 4 hele amandelen
 1 teen knoflook
 125 ml olijfolie
 2 tl mosterd
 1 tl vloeibare honing
 ¼ tl grof zeezout



Doe de peterselie, knoflook en amandelen in de keukenmachine en hak fijn, terwijl je de olie er in een fijn straaltje bijgiet langs de vulopening. Doe er daarna de mosterd, honing en zout bij en meng goed door. Laat nog even verder hakken vlak voor het serveren. 
Wrijf de eendenborst in met olie en het kruidenmengsel en zeezout. Leg ze op een warme grill en laat snel bruinen aan iedere kant. Draai ze nog eens om en laat verder garen gedurende ong. 8 min. Laat de filets nog 5 min. rusten voor je ze versnijdt in schuine sneetjes. De perfecte eendenborst is nog roze van binnen.
Serveer met de peterseliesaus  en wat witte rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.