maandag 11 juni 2012

Kip op zijn Marokkaans



De ingemaakte citroenen in mijn koelkast schreeuwden al een tijdje om mijn aandacht. Als je dan toevallig ook verse koriander bij de hand hebt dan staan de neuzen al gauw richting Marokko. De braadmethode ontleende ik aan Jamie Oliver en de combinatie met de Marokkaanse kruiden werkt zeer goed. Wees bij het kruiden gul met zout en zuinig op peper. Ras-el-hanout is van zichzelf al pittig genoeg!
2 ingemaakte citroenen 
1 el ras-el-hanout 
1 gedroogde chilipeper  
1 kip 
olijfolie 
4 à 6 aardappelen, in blokjes 
korianderblaadjes


Verwarm de oven voor op 185º/190°C. Hak 1 citroen (zonder schil) in stukjes en doe deze in een vijzel, samen met de ras-el-hanout, chilipeper, zout en peper. Stamp dit mengsel goed fijn. Snijd nu de andere citroen in schijfjes en verdeel die over de bodem van een braadslee en de buikholte van de kip. Maak enkele inkepingen in de borst en in de aanzet van de bouten en stop er het mengsel uit de vijzel in. Besprenkel de hele kip met olie en zout en wrijf goed in. Leg de kip in de braadslee. 
Laat de kip 20 min. braden.
Doe indien nodig nog wat olijfolie  in de bakslee en leg de aardappeltjes rond de kip. Draai de kip. Bestrooi met zeezout. Bak de kip en de aardappeltjes nog 60 min. of tot de kip gaar is. Halverwege de baktijd kan je de aardappeltjes best even omscheppen en de kip nog eens draaien. Strooi voor het serveren nog wat korianderblaadjes over de kip.
Lekker met een frisse groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.