½ bundel groene asperges
1 broccoli
250 g champignons
1 ui
1 aardappel
boter
sap van 1/2 citroen
2 l groentebouillon
peper
& zout
ev. kruidenzout (type Vogel Herbamare bijv.)
Breek de harde, houterige
uiteinden van de asperges af. Hou de kopjes apart en snijd de rest fijn. Houd enkele roosjes van de broccoli apart en snijd de rest
fijn. Snijd de champignons fijn en hou enkele stukjes apart.
Schil de
aardappel en snijd in blokjes. Pel de ui en hak fijn.
Laat een klontje boter
smelten in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg vervolgens de overige groenten
toe en laat nog een vijftal minuten stoven. Kruid met peper en zout.
Doe er de bouillon bij en breng alles aan de kook. Laat zo'n 20 min. doorkoken, mix de soep en doe er dan de apart gehouden groenten bij. Laat nog eens 5 min. koken, voeg er het citroensap aan toe en kruid af met peper en (kruiden)zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.