vrijdag 1 juni 2012

Groene lentesoep

Het zomert niet echt : we kunnen dus gerust nog soep op tafel zetten. Met echte groene toppers als asperge en broccoli is dit een heel mooie en vooral lekkere lentesoep. 



½ bundel groene asperges

1 broccoli

250 g champignons

1 ui  
1 aardappel  
boter

sap van 1/2 citroen

2 l groentebouillon

peper
 zout  
ev. kruidenzout (type Vogel Herbamare bijv.)


Breek de harde, houterige uiteinden van de asperges af. Hou de kopjes  apart en snijd de rest fijn. Houd enkele roosjes van de broccoli apart en snijd de rest fijn. Snijd de champignons fijn en hou enkele stukjes apart.

 Schil de aardappel en snijd in blokjes. Pel de ui en hak fijn. 


Laat een klontje boter smelten in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg vervolgens de overige groenten toe en laat nog een vijftal minuten stoven. Kruid met peper en zout.
 Doe er de bouillon bij en breng alles aan de kook. Laat zo'n 20 min. doorkoken, mix de soep en doe er dan de apart gehouden groenten bij. Laat nog eens 5 min. koken, voeg er het citroensap aan toe en kruid af met peper en (kruiden)zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.