zondag 10 juni 2012

Roodbaarsfilets met pesto op bedje van courgette en venkel

Venkel is een van mijn lievelingsgroenten geworden. Gegrild of gestoofd, of rauw in een salade, voor mij is er altijd wel een reden om venkel in huis te halen. Aan dit gerechtje heb je nauwelijks werk en het kan niet mis gaan.


Voor 2:


400 g roodbaarsfilets
1 rode ui, in ringen
1 venkel, dun gesneden
1 courgette, in dunne schijfjes
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 dl Noilly Prat
1 el pesto
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200° C. Doe de groenten op de bodem van een ruime ovenschotel.  Doe er flink wat olijfolie, wat peper en zout bij en roer de groenten even om. Zet in de oven voor ong. 20 min.
Leg de visfilets naast elkaar op de groenten. Meng de pesto met de Noilly Prat, peper en zout en strijk het mengsel over de visfilets. Zet nog 12 min. in de oven.
Lekker met ciabatta en een koel wit wijntje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.