Tomaten-kikkererwtensoep
Een pittig soepje. Maar doe er gerust meer bouillon bij. Ook verving ik de gedroogde chilivlokken door een vers rood pepertje. Niet dat de zaak minder vurig maakte! Maar wel lekker, en zo gemakkelijk. Dit receptje komt uit Jamie's Magazine mei-juni 2012.
2 el olijfolie
2 wortels, in reepjes
2 stengels bleekselderij, gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode ui, in ringen
2 laurierblaadjes
1 –2 tl chilivlokken
2 tl gedroogde oregano
1 blikje (à 400 g) kikkererwten
1 blikje (à 400 g) blokjes tomaat
750 ml groentebouillon
100 g diepvriesspinazie, ontdooid
Bak de groenten in olie tot ze zacht zijn. Voeg de laurierblaadjes, chilivlokken, oregano en peper en zout toe en dan de kikkererwten, tomaten en bouillon. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 18–20 min. zachtjes koken. Voeg de spinazie toe, zet het vuur uit en roer tot de spinazie slinkt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.