dinsdag 18 december 2012

Italiaanse worstjes met tomatensaus en polenta

Wat doe je als je in 't stad ( neen, niet A!) plots ziet dat er  verse Toscaanse worstjes te krijgen zijn? Dan gooi je toch al je andere kookplannen overhoop en zoekt een geschikt recept (*) voor deze specialiteit. Zodoende belandden hier vandaag Italiaanse venkelworstjes op ons bord, met een tomatensausje met pancetta en witte bonen, en polenta. De begeleidende Chianti erbij zorgde ervoor dat mijn dag  niet meer stuk kon. 

* Recept en foto komen uit de grote schatkamers van het wereldwijde web.



Voor 2:
2 à 4 venkelworstjes 
1 ui, in partjes
1 geplet knoflookteentje
25 gr pancetta, in kleine stukjes gesneden
1/2 rode paprika, in reepjes
1 blik tomatenstukjes
1 blik cannelloni bonen (kunnen vervangen worden door borlottibonen), uitgelekt
peper en zout

voor de polenta:
150 gr polenta van goede kwaliteit
3/4 l kippenbouillon

Begin met de polenta. Verwarm de oven voor op 190°C en beboter een kleine ovenschotel met boter.
Verwarm de kippenbouillon en strooi er geleidelijk de polenta in terwijl het water nog lauw is. Het mengsel bereikt snel het kookpunt. Blijf   roeren met de garde en  als het begint te dikken,  gebruik dan een houten lepel. Doe het mengsel dan in de beboterde ovenschotel. Dek af met beboterd bakpapier en zet in de oven voor 50 min.

Bak de pancetta en de worstjes op matig vuur in een hoge sauteerpan. Zorg dat de worstjes niet barsten. Neem ze na ong. 10 min. uit de pan en bak de ui, de knoflook en de paprikareepjes in het overgebleven vet. Doe er de worstjes, tomaten en bonen bij en roer goed om. Laat ong. 20 min sudderen op een zacht vuur onder deksel. Roer af en toe eens en breng op smaak met peper en zout.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.