saffraandraadjes
0,5 dl kippenbouillon
peper &
Rol balletjes van het gehakt en zet koel weg.
Pel de uien en snijd ze in partjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Snijd de tomaten in partjes. Snij de courgette in grove stukken. Was de koriander en de bladpeterselie en hak fijn. Verhit de olijfolie in de tajine. Bak hierin de gehaktballetjes aan met de uien, de koriander, de bladpeterselie, de kurkuma, de gember, de saffraan, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Leg de partjes tomaat mee in de tajine. Doe het deksel op de pot en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Verwijder de tomatenschilletjes en roer goed door de tajine. Voeg de zoete aardappelen, de courgette en de stukken paprika toe en ongeveer 1 dl kippenbouillon. Doe het deksel terug op de pot en laat rustig op een zacht vuurtje garen. Na ongeveer 35 minuten is de tajine klaar. Maak enkele minuutjes voor het einde van de gaartijd wat ruimte voor de eieren en doe ze in de tajine. Zet het deksel er weer op en laat verder sudderen. Ze zijn klaar als ze net gestold zijn.
Lekker met een stukje brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.