dinsdag 11 december 2012

Tajine van lamsgehaktballetjes en zoete aardappelen - bijgewerkt op 2 sept. 2018

Een combinatie van een kefta-pangerechtje en een tajine. Lekker en eenvoudig. Veel hangt af van de kruiding van het gehakt. Die mag best wat doorsmaken. Ander moet je er op het einde toch weer wat meer zout aan toevoegen. De groene paprika bedacht ik pas achteraf. Volgens mij kan die alleen maar voor nog meer smaak en kleur zorgen. Als je het uitprobeert, laat je mij dan weten of het meevalt?


Voor 2:

300 g gekruid lamsgehakt
2 eieren
1 à 2 zoete aardappelen

1/2 courgette  of 1 groene paprika  
1/4 bosje bladpeterselie
1/4 tl gemberpoeder 
1/4 bosje koriander
1/4 tl kurkuma
2 
el olijfolie

saffraandraadjes
1 à 2 tomaten
1 à 2  
(rode) uien

0,5 dl kippenbouillon
peper & zout




Rol balletjes van het gehakt en zet koel weg. 
Pel de uien en snijd ze in partjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Snijd de tomaten in partjes. Snij de courgette in grove stukken. Was de koriander en de bladpeterselie en hak fijn. Verhit de olijfolie in de tajine. Bak hierin de gehaktballetjes aan met de uien, de koriander, de bladpeterselie, de kurkuma, de gember, de saffraan, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Leg de partjes tomaat mee in de tajine. Doe het deksel op de pot en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Verwijder de tomatenschilletjes en roer goed door de tajine. Voeg de zoete aardappelen, de courgette  en de stukken paprika toe en ongeveer 1 dl kippenbouillon. Doe het deksel terug op de pot en laat rustig op een zacht vuurtje garen. Na ongeveer 35 minuten is de tajine klaar. Maak enkele minuutjes voor het einde van de gaartijd wat ruimte voor de eieren en doe ze in de tajine. Zet het deksel er weer op en laat verder sudderen. Ze zijn klaar als ze net gestold zijn. 

Lekker met een stukje brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.