zondag 30 december 2012

Wok van eendenborst en wortel

Een licht gerechtje: het  vel/vet van de eend gaat eraf en alleen het magere vlees blijft over. Bovendien ook supersnel. Eentje om straks van de feestdrukte te bekomen.

Voor 2:
1 grote eendenborstfilet
3 grote wortels
4 vastkokende aardappels, type Charlotte
komijnzaadjes
zwarte peper en zeezout
15 cl gevogeltefond
1 el gehakte bladpeterselie
2 el olijfolie

Voorbereiding:
Snij de eendenborstfilet (zonder vel) in dunne reepjes.
Snij de worteltjes in heel dunne gelijkmatige plakjes. Het loont hiervoor de keukenmachine te gebruiken.
Snij de aardappelen in kleine blokjes.

Bereiding:
Verwarm de wok goed voor. Doe er 1 el olie in en wok de runderreepjes snel. Als je geen echt goede wok (op gas) hebt, dan doe je er best aan dit in twee keer te doen, zodat het vlees absoluut blijft bakken!
Haal de reepjes uit de wok en zet ze opzij in een diep bord met de braadolie erbij.
Warm de wok opnieuw goed door en doe er de rest van de olie in. Wok de wortels en de aardappels enkele minuten, doe er dan de komijnzaadjes en de gevogeltefond bij en laat ongeveer 10 min sudderen tot de groenten beetgaar zijn. 
Breng op smaak met peper en zout, voeg er de eendenreepjes weer bij en serveer met de gehakte peterselie. Zet voor de liefhebbers nog wat extra grof zeezout aan tafel.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.