donderdag 21 februari 2013

Witloof met zalm en kaas

Een eenvoudige winterse hap. Je kan hiervoor alle soorten kaas gebruiken die je wilt. Maar wees voorzichtig met blauweschimmelkazen: ze overheersen snel. Hou je het liever mild, ga dan voor mozzarella met emmental en gran padano.


Voor 2:

zalmfilet van 320 à 400 gr.
100 g kaas (bijv mix van cambozola, comté, parmezaan)
4 stronkjes witloof
klontje boter
1 dl lichte room
peper en zout
snuifje cayennepoeder (kan weggelaten worden)
citroensap
blokje kippenbouillon

Snij de zalmfilet in 4 reepjes van 80 à 100 gr.
Snij het witloof in kleine stukken en doe er wat citroensap over.
Rasp de bergkaas en/of Italiaanse raspkaas en verbrokkel de blauwe kaas.
Stoof het witloof aan in de boter, doe er peper en zout bij en verbrokkel er een klein stukje van een bouillonblokje over. Doe er na enkele minuten de kaas bij. Leg er de repen zalm op en laat rustig verder stoven. Doe er de room bij en een snuifje cayenne. Neem de pan van het vuur als de zalm nog niet helemaal gaar is. Zo droogt hij niet uit.
Dien op met gekookte aardappelen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.