donderdag 31 oktober 2013

Fusilli met spinazie al forno

Vandaag weer een vegetarisch gerechtje zonder veel poespas. Met de kazen kan je zelf experimenteren. Ik weet dat niet iedereen zo gek is op blauwe kaas, maar dat hoeft je niet tegen te houden. Een kruidige boursin of een andere zachte kaas doet het ook goed. Kastanjechampignons zijn wat mij betreft perfect: niet te duur of exclusief, maar toch wat pittiger dan de gewone witte champignon. De gewone witte champignons zou je kunnen opwaarderen door er enkele porcini of wat bospaddenstoelen aan toe te voegen. Porcini zijn bij ons verkrijgbaar in gedroogde vorm. Ze zijn best duur maar zo krachtig van smaak dat je er maar een paar van nodig hebt. Je laat ze eerst wat weken in warm water, knijpt ze uit en gebruikt ze verder zoals verse exemplaren.

Voor 2:
150 gr  fusilli
150 à 200 gr verse spinazie (helft van een verpakking)
50 à 75 gr gratinkaas + 25 gr blauwe kaas (gorgonzola, roquefort ...)
150 gr kastanjechampignons, in schijfjes gesneden
1 dl lichte room
peper en zout
1 sjalotje, gesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt


Verwarm de oven voor op 200°.
Kook de pasta al dente. Giet af en zet opzij.
Stoof ondertussen het fijngesnipperd sjalotje en de knoflook aan in een wokpan of hoge sauteerpan. Zet het vuur hoger en doe er de champignonschijfjes bij. Kruid met een beetje zout en flink wat peper. Doe er ook de spinazie bij. Die slinkt vrij snel. 
Als de spinazie geslonken is, doe je er de blauwe kaas, de room en de uitgelekte pasta bij. Roer alles even door. Giet het mengsel in een ovenschotel en strooi er de gratinkaas over.
Zet in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.