vrijdag 1 november 2013

Hinderagout met kriek en witloof

Een geslaagd wildreceptje, dat niet te veel voorbereiding vraagt. Met de ingrediënten kan je zoals altijd wat spelen. Ik gebruikte een mix van kriekenconfituur en vossenbessenjam. Ja, dat is dat spul van bij Ikea. Maar een andere bessenconfituur kan even goed: aalbessen, cassis ... Een volgende keer probeer ik trouwens een donker bier ipv een kriekenbier. 
Het gerecht is alweer beter dan de foto. 
 

 
Voor 2:
1 ui, gesnipperd
500 gr hinderagout
1 el bloem
(1 el suiker) (naar smaak)
tijm en laurier
1 klein bokaaltje wildfond (190ml)
1 flesje kriekbier (25cl)
1 el kriekenconfituur
1 el vossenbessenjam
5 cl balsamico
zout en peper
eventueel wat  Maizena Express
4 stronkjes witloof
 
Bak in een stoofpot de stukjes vlees aan tot ze aan alle kanten bruin zijn.  Doe er de uien bij en de bloem (eventueel - voor de zoetekauwen- de suiker). Roer even door en laat heel even verder bakken. Doe er de tijm en laurier, de wildfond, het kriekenbier en de balsamico bij. Laat op een zeer zacht vuur  ongeveer 1u 45 min. verder sudderen. 
Stoof intussen apart het witloof.
Voeg op het einde de confituur toe. Kruid af met peper en zout en bind indien nodig met wat Maizena. 
Lekker met natuuraardappelen, polenta of tagliatelle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.