Voor 2:
6 kippendrumsticks of 2 kippenbouten
4 stronken witloof, grof gesneden
100 gr kaas ( gratinkazen, of Passendale of blauwe-schimmelkaas of een mix)
1/4 l kippenbouillon (bijv. met Knorr Bouillonketeltje)
1 dl lichte room
klontje boter of andere vetstof
enkele kastanjechampignons, in stukken gesneden
peper en zout
paprikapoeder en/of kippenkruiden
Bestrooi de kippenboutjes met peper en zout, paprika en/of kippenkruiden. Braad ze aan in de hete vetstof en doe er het witloof bij en laat even meestoven. Doe er de kippenbouillon bij en laat alles op een zeer zacht vuurtje stoven tot de boutjes bijna gaar zijn. Doe er dan de champignons bij en laat weer enkele minuutjes stoven samen met de geraspte of verbrokkelde kaas.
Werk af met een flinke scheut room en laat de saus lichtjes binden. Lekker met natuuraardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.