maandag 21 oktober 2013

Stoofpotje van kip, witloof en kaas

Voor dit gerechtje heb je een stoofpot of een sauteerpan met deksel nodig. Wij vonden het in al zijn eenvoud heel lekker. Misschien kan er nog een vers kruid bij. Heeft iemand een ideetje?

Voor 2:
6 kippendrumsticks of 2 kippenbouten
4 stronken witloof, grof gesneden
100 gr kaas ( gratinkazen, of Passendale of blauwe-schimmelkaas of een mix)
1/4 l kippenbouillon (bijv. met Knorr Bouillonketeltje)
1 dl lichte room
klontje boter of andere vetstof
enkele kastanjechampignons, in  stukken gesneden
peper en zout
paprikapoeder en/of kippenkruiden

Bestrooi de kippenboutjes met peper en zout, paprika en/of kippenkruiden. Braad ze aan in de hete vetstof en doe er het witloof bij en laat even meestoven. Doe er de kippenbouillon bij en laat alles op een zeer zacht vuurtje stoven tot de boutjes bijna gaar zijn. Doe er dan de champignons bij en laat weer enkele minuutjes stoven samen met de geraspte of verbrokkelde kaas. 
Werk af met een flinke scheut room en laat  de saus lichtjes binden. Lekker met natuuraardappelen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.