zondag 13 oktober 2013

Penne met spinazie en pancetta

Vandaag eens een Meuske gedaan. Ik zie de jonge kok graag bezig, maar kom er zelden toe iets van hem uit te proberen.  Dit receptje past echter helemaal in mijn keukenformaat: snel, eenvoudig en lekker!

Voor 2:
200 gr penne
150 gr jonge spinazieblaadjes, gewassen
4 dunne sneetjes pancetta
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geplet
50 gr pecorino-parmezaanmengeling, geraspt
2 eieren
een scheutje lichte room (eigen toevoeging)
zout en peper


Zet meteen een pot water op voor de pasta. Bereid de pasta al dente. 
Fruit het uitje aan in wat olijfolie tot het glazig wordt, voeg er de knoflookteen aan toe en wat later de  reepjes pancetta. Laat enkele minuutjes verderbakken.
Kluts de eieren en meng er de geraspte kaas en eventueel de room onder.
Giet de pasta af zodra hij (bijna) gaar is en hou wat kookvocht over.
Doe de spinazie bij de ui-pancetta.  Doe er dan de hete penne bij en indien nodig een beetje kookvocht en roer alles even om. De spinazie slinkt zeer snel.
Zet van het vuur en doe er het ei-kaasmengsel bij. Roer nog even door en werk af met flink wat zwarte peper.
Wat extra parmezaan aan tafel mag altijd! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.