zaterdag 17 mei 2014

Witte asperges met geplette munt en citroenboter


Tijdens het - te korte - aspergeseizoen wil ik eigenlijk wel elke dag asperges klaarmaken. Je kan dan niet genoeg ideetjes verzamelen. Hier volgt nog een fris voorgerechtje, eenvoudig om maken en met weinig ingrediënten.


Voor 2:
1 bundel witte asperges
1 handvol verse muntblaadjes
1/2 citroen 
50 gr boter
zeezout en zwarte peper

Kook of stoom de asperges en laat uitlekken.
Plet ondertussen de muntblaadjes in een vijzel tot pulp.
Pers een halve citroen uit.
Laat de boter met wat zeezout en zwarte peper smelten in een pan en voeg er de muntpulp en bijna alle citroensap aan toe. Neem de pan van het vuur zodra het mengsel begint te pruttelen en zet opzij.
Giet over de uitgelekte asperges en leg er eventueel nog een extra muntblaadje bovenop. Uit Thuis bij Jamie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.