zondag 18 mei 2014

Asperges, nieuwe aardappels en halloumi


Ik weet het, ik val in herhaling. maar van asperges kan ik maar niet genoeg krijgen. Vandaag werden het groene asperges in de oven gegaard. Met nieuwe aardappeltjes en halloumi erbij heb je zo een makkelijk lunchgerecht. En het is nog een echte eenpansschotel op de koop toe. 

Halloumi is een Cypriotische kaasspecialiteit, traditioneel van geitenmelk maar tegenwoordig ook van schapen- en koeienmelk. Tijdens het productieproces wordt hij in wei verhit en dat maakt hem bijzonder geschikt voor grillen of bakken. Hij gaat namelijk niet makkelijk smelten, maar krijgt een mooi bruin korstje. Halloumi heeft een zoute smaak.
Het recept komt uit Hugh's 3. De lekkerste drie-eenheid op het bord, een heel inspirerend kookboek van Hugh Fearnley Whittingstal, auteur van oa. ook Veg!


Voor 2:

350 à 400 gr nieuwe aardappels, geboend of geschraapt
3 tenen knoflook (ongepeld), gekneusd
1 bundel groene asperges
200 gr halloumi
citroensap
zeezout en zwarte peper
1 el grof gescheurde bladpeterselie
olijfolie


Verwarm de oven voor op 190° en kies een braadslede die ruim genoeg is om alle ingrediënten naast elkaar in te leggen. 
Snijd de aardappelen in kleine stukken van dezelfde grootte. Doe ze in een grote braadslede met de knoflook. Voeg er wat olijfolie, zout en peper bij en schep goed om. Zet voor 30 min in de oven.
Halveer de asperges in de lengte  als het dikke zijn. Snij de halloumi in blokjes van 2 x 2 cm.
Doe de kaasblokjes met de asperges bij de aardappels. Je krijgt het beste resultaat als de ingrediënten elkaar niet bedekken. Zet terug in de oven voor een kwartiertje. Check of de asperges gaar zijn.
Doe de knoflook weg en knijp wat citroensap over de schotel. Doe alles over in een serveerschotel, strooi er de peterselie en nog wat extra peper over. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.