zondag 31 mei 2015

Varkenshaasje met wortelen en peultjes met balsamico

Klassieke ingrediënten met een lichte Italiaanse draai. Het enige verrassende aan dit recept is dat je de suiker vervangt door balsamico. Ik gebruikte witte balsamico maar je zou ook gewone balsamico kunnen gebruiken. Dat verandert wel de kleur van je gerecht. Of probeer eens vincotto met arancia als je die in huis hebt. Je hebt dit bijgerecht in geen moeite klaar en het past perfect bij een varkenshaasje. 

1 bundel jonge wortelen
100 gr peultjes
1 el witte balsamico-azijn
1 el bladpeterselie, fijngehakt
peper en zout
olie
1 varkenshaasje

Verwarm de oven voor op 160°. 
Schraap de jonge worteltjes. Laat eventueel wat groen lof zitten en kook ze in 8 minuten gaar in gezouten kokend water. Voeg de laatste minuten de peultjes toe. Giet af en hou opzij.
Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het varkenshaasje aan weerskanten aan in een pan die ook in de oven mag. Zet het dan in de oven gedurende 10 minuten. Haal het uit de oven en laat het afgedekt in wat alufolie even rusten. Ondertussen kan je de groenten afwerken. Doe ze enkele minuten in de wok, doe er de balsamico-azijn bij, kruid royaal af met peper en zout en dien op met de verse peterselie. Snij het vlees in sneetjes en dien op met de groenten.  






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.