Voor oudejaar werd het een variatie op de klassieke tiramisu. Met biscuits de Reims, lychees, rozenwater en frambozen. Lekker en fris dessertje. Als je de porties klein houdt hoeft het ook niet zwaar te zijn. Met de aangegeven hoeveelheden vulde ik 12 glaasjes van 11 cl, type Atoll van Durobor.
250gr Mascarpone
100gr + 80gr Suiker
3 Eieren
400 g Lychees
1 eetlepel Rozenwater (kan weggelaten worden)
1 à 2 bakjes Frambozen
10 cl Water
36 Mini biscuits de Reims
Schil de lychees, verwijder de pitten en snijd ze in tweeën.
Halveer ook de frambozen, maar houd eerst 12 frambozen apart.
Halveer ook de frambozen, maar houd eerst 12 frambozen apart.
Kook het water en 100 g suiker om er een siroop van te maken. Laat afkoelen.
Verdeel lychees in evenveel porties als je glaasjes wilt.
Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een wit schuim, en voeg daaraan de mascarpone en het rozenwater toe. Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
Leg in een mooi glas telkens 2 in siroop gedoopte roze koekjes (biscuits de Reims), daarna de lychees en enkele gehalveerde frambozen en daarboven op het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, minstens 12 uur.
Dien op met een framboos erbovenop en een extra koekje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.