donderdag 14 januari 2016

Quiche met bloemkool en gerookte forel

Quiche met minder gebruikelijke ingrediënten, maar zeer geslaagd. 

Voor 2 à 4:
1 rol bladerdeeg (of kruimeldeeg)
2 gerookte forelfilets
1/2 bloemkool, in kleine roosjes
100 gr zachte geitenkaas
3 eieren
2 à 3 dl room (of room + melk)
peper en zout
nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 195°. 
Bak het bladerdeeg blind gedurende een kwartiertje.
Stoom of kook ondertussen de bloemkoolroosjes.
Meng de eieren met de room en kruid met peper en zout en wat nootmuskaat.
Smeer de geitenkaas over de bodem van de taart, en leg er de bloemkoolroosjes en de stukjes forel in. Giet er het ei-roommengsel over en zet terug in de warme oven voor ongeveer 35 minuten. 
Lekker met een frisse salade.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.