woensdag 6 januari 2016

Vis in gek water

Hier komt nummer 2 uit De Zuid-Italiaanse keuken. Een zeer licht visgerecht, dat meer dan welkom is na alle feestjes van Kerst en Nieuwjaar. Zo licht dat je het ook zonder scrupules kunt inpassen in een echt menu met voor- en nagerecht. 
'Vis in gek water' is de letterlijke vertaling van Pesce all'acqua pazza, een vissersgerecht uit Campanië. Je hebt er alweer bijzonder weinig ingrediënten voor nodig.

Voor 2:

400 gr zeevisfilet of 600 gr vismoot (rode barbeel, verse tonijn, zwaardvis, makreel) *
150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
2 teentjes knoflook, geschild en ook gehalveerd
1 kleine gedroogde peperoncino, gekneusd
2 takjes peterselie
zout en peper
olijfolie
brood
* Ik gebruikte gewoon kabeljauw. 

Was de peterselie, pluk de blaadjes en hou de steeltjes apart. 
Breng 1/2 l water  met de tomaten, knoflook, peperoncino en peterseliesteeltjes in een grote brede pan aan de kook. Breng het geheel op smaak met zout en laat  5 minuutjes op een zacht vuur pruttelen. Wrijf de visfilets in met zout en peper, leg ze in het kookvocht en laat ze  7 tot 10 minuten garen onder deksel. 
Hak ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Bak de sneetjes brood in een beetje olie of rooster ze. Bestrooi de visfilets met de peterselie en serveer het brood erbij. 

 Deltas, 2002 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.