zaterdag 9 januari 2016

Courgette in de oven

Nummer 3 uit de Zuid-Italiaanse Keuken: een bijgerecht uit Puglia. Lekker bijgerecht dat ook als antipasto zou kunnen dienen. Lekker bij vlees- of visgerechten of gewoon zo, met wat brood. 

Voor 2:

1 courgette of 2 jonge courgettes
1 ui, zeer fijn gesnipperd
1 peperoncino, ontzaad en fijngehakt
1 blik gepelde tomaten of 1/2 kg kleine tomaten, gepeld
1/4 bosje verse oregano, de blaadjes fijngehakt
peper en zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 250°/hetelucht 230°.
Snij de courgettes in dunne plakken, met de mandoline bijv.
Doe de tomaten in een kommetje en plet ze wat met een vork.  Doe er de uien, pepertje en de oregano bij en kruid met peper en zout.
Leg een laagje courgetteplakjes in een ovenschotel (met deksel), doe er een dun laagje tomatensaus over met nog wat zout, en ga zo door tot de courgetteplakjes en tomatensaus op zijn. Eindig met tomatensaus. 
Zet de ovenschaal met deksel in de warme oven voor ongeveer 15 minuten. neem dan het deksel weg en laat nog 15 minuten verder garen. 


Deltas, 2002



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.