vrijdag 1 januari 2016

Ananascarpaccio met limoncellosorbet

In de drukte van het oudejaarsgebeuren is de foto erbij ingeschoten. Gelukkig had ik al een post van de  limoncellosorbet!  Je vindt hem terug op http://galkookt.blogspot.be/2015/08/limoncellosorbet-met-citroenmelisse.html

Verder is er niets moeilijks aan deze bereiding. Smakelijk!

Per persoon:

2 zeer dun gesneden ananasschijfjes
1 bolletje limoncellosorbet 
munt
rietsuiker

Stamp een handvol blaadjes munt fijn in een vijzel met enkele eetlepels rietsuiker. 
Snij de ananas zeer dun, bij voorkeur met een mandoline. Schep er een bolletje limoncellosorbet bij en bestrooi zowel ananas als sorbet met wat munt-rietsuiker. Garnier met een blaadje munt. Lekker en fris en dus ideaal als dessert na een rijkelijke feestmaaltijd. 
Je kan er uiteraard een glaasje limoncello bij serveren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.