Aubergine en aardappelen in de oven is een heerlijk bijgerecht om duimen en vingers af te likken. Omdat ik ook lamsbout in de oven ging klaarmaken, heb ik ze maar samengegooid. En dat was verrassend lekker, hoewel ik nooit eerder aan die combinatie gedacht had.
Voor 4:
1 lamsbout
1 knoflookteentje, in schijfjes gehakt
peper, zout en rozemarijn, eventueel wat salie
olijfolie
Voor het bijgerecht:
2 aubergines
500 gr vastkokende aardappelen, ongeschild
2 uien, in partjes
1 à 2 knoflookteentjes, in fijne schijfjes
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven en de bakschotel voor op 210° (hetelucht).
Stop enkele schijfjes look in het vlees en wrijf de lamsbout in met de olie en de kruiden. Laat wat rusten.
Zet het vlees in de oven en laat het aan alle kanten braden. (Deze stap kan ook op het fornuis).
Snij ondertussen de aardappelen en de aubergine in kleine blokjes en meng ze dooreen met wat olie, peper en zout.
Doe na een kwartiertje oventijd of als de lamsbout begint te kleuren, de aardappelen-auberginemengeling bij het vlees en laat verder braden, ongeveer 35 minuten afhankelijk van de dikte en het gewicht van de bout. Controleer af en toe en roer de groenten tussentijds eens om, zodat alles voortdurend onder de olie zit.
Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt nog een tiental minuutjes rusten.
Doe de laatste knoflookteentjes bij de groenten en laat nog 10 minuutjes verder garen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.