zaterdag 12 november 2016

Kabeljauw met venkel en paprika's

Ik twijfelde even of ik dit receptje wel zou posten. Het leek bijna te eenvoudig. Maar het is zo lekker dat het zeker bij iedereen die van vis houdt, in de smaak zal vallen.  De bereiding kan ook volledig in de oven klaargemaakt worden of in de tajine.  

Voor 2:
1 dikke kabeljauwfilet van 400 g
1/2 courgette
1/2 venkel
1 rode paprika
1 gele paprika
een tiental kerstomaatjes
1/2 ui, 
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 tl  provençaalse kruiden
1 Knorr visbouillonketeltje met wat water
1 scheut Noilly Prat of witte wijn
peper en zout en ev. viskruiden
1 tl gehakte bladpeterselie
olijfolie

Snij de paprika's en de venkel en de ui in kleinere stukken, de courgette in dunne schijfjes en halveer de kerstomaten. 
Snij de vis in gelijkmatige stukken. Doe er wat peper en zout of viskruiden op.
Neem een ruime sauteerpan waarop een deksel past en stoof de groenten met de ui en knoflook erin aan. Kruid met wat peper en zout en de provençaalse kruiden. Doe er de bouillon en de wijn bij en laat een tiental minuutjes sudderen op een zacht vuurtje, onder deksel. Als de groenten bijna beetgaar zijn, mag je er de vis opleggen, samen met de kerstomaatjes. Laat het gerecht nog even doorsudderen tot vis en groenten gaar zijn. Bestrooi voor het opdienen met de gehakte peterselie. Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.