maandag 24 juli 2017

Courgette met tomaat en feta in de oven

Mooi om naar te kijken, met de kleuren van de Italiaanse vlag, en uiteraard lekker! Met weinig ingrediënten heb je  heel snel een lekker bijgerecht voor bij je vleesgerechten. 

Voor 2 à 3:
2 courgettes
250 gr kleine trostomaatjes   
2 knoflookteentjes
1 tl gedroogde oregano
enkele laurierblaadjes
een restje feta (50 à 75 gr)
1/4 tl harissa (meer of minder naar eigen voorkeur)
peper en zout
verse oregano
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°.
Snij de courgette in gelijkmatige schijfjes van 0,5 cm. Snij de trostomaatjes in 2 of in 4, afhankelijk van hun grootte.  
Pers twee knoflookteentjes en meng met de harissa.
Doe de schijfjes in een kom met wat olijfolie, de gedroogde oregano en  flink wat peper en zout en meng alles goed. Schik de tomaten en de courgettes in een mooie ovenschotel en stop er de laurierblaadjes tussen. Doe er het knoflookmengsel over en zet in de oven voor een klein halfuurtje. Verbrokkel er de feta over en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met wat verse oregano. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.