Wat kan zo'n Chinese kool toch groot zijn, als je maar met 2 aan tafel zit. Alle ideetjes om kwarten kool te verwerken zijn dan ook meer dan welkom. Hier volgt er eentje dat nauwelijks werk vraagt.
Het enige wat je moet doen is een pittige dressing maken en je grillpan/plaat uithalen.
Voor 2:
1/2 Chinese kool (gewassen en in de lengte in 4 parten gesneden)
1/2 el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
Voor de dressing
2 el sojasaus
2 el neutrale olie (bvb zonnebloemolie)
rasp en sap van 1/2 limoen
1/4 verse rode chilipeper in dunne ringetjes gesneden (zonder de zaadjes) of 1/4 chilizaadje, verkruimeld
Meng eerst de sojasaus, de olie, limoensap en ca. 1/2 tl limoenrasp in een kom.
Voeg hieraan de helft van de chilipeper aan toe.
Bind de koolkwarten op met wat nat gemaakt keukentouw.
Sprenkel de dressing over de kool.
Grill de koolparten in ca. 3-4 minuten rondom bruin op de grill/plancha/BBQ (niet op het heetste stuk, maar een beetje aan de zijkanten).
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de verse chili en het geroosterde sesamzaad.
Lekker bij vis of vlees of als onderdeel van een vegetarische BBQ.
Nog meer tips nodig voor Chinese kool? Je vindt er nog meer in mijn blog:
https://galkookt.blogspot.be/2015/02/quiche-van-chinese-kool-met-curry-en-ham.html
https://galkookt.blogspot.be/2014/11/winterse-groentelasagne.html
https://galkookt.blogspot.be/2014/01/tweemaal-chinese-kool.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.