dinsdag 10 april 2018

Chinese kool op de grillpan

Wat kan zo'n Chinese kool toch groot zijn, als je maar met 2 aan tafel zit. Alle ideetjes om kwarten kool te verwerken zijn dan ook meer dan welkom. Hier volgt er eentje dat  nauwelijks  werk vraagt.
Het enige wat je moet doen is een pittige dressing maken en je grillpan/plaat uithalen. 

Voor 2:
1/2  Chinese kool (gewassen en in de lengte in 4 parten gesneden)
1/2 el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan

Voor de dressing
2 el sojasaus
2 el neutrale olie (bvb zonnebloemolie)
rasp en sap van 1/2 limoen
1/4 verse rode chilipeper in dunne ringetjes gesneden (zonder de zaadjes) of 1/4 chilizaadje,  verkruimeld 

Meng eerst de sojasaus, de olie, limoensap en ca. 1/2 tl limoenrasp in een kom.
Voeg hieraan de helft van de chilipeper aan toe.
Bind de koolkwarten op met wat nat gemaakt keukentouw.
Sprenkel de dressing over de kool.
Grill de koolparten in ca. 3-4 minuten rondom bruin op de grill/plancha/BBQ (niet op het heetste stuk, maar een beetje aan de zijkanten).
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de verse chili en het geroosterde sesamzaad.
Lekker bij vis of vlees of als onderdeel van een vegetarische BBQ.

Nog meer tips nodig voor Chinese kool? Je vindt er nog meer in mijn blog:
https://galkookt.blogspot.be/2015/02/quiche-van-chinese-kool-met-curry-en-ham.html
https://galkookt.blogspot.be/2014/11/winterse-groentelasagne.html
https://galkookt.blogspot.be/2014/01/tweemaal-chinese-kool.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.