Pane carasau is een Sardische specialiteit. Het is een soort lichte, dun uitgerolde deeg, die twee keer in de oven gaat en daardoor heel dun, droog en krokant wordt. Je kan hem gebruiken als een soort cracker bij allerhande diphapjes of bij kaas of worst. Maar je kan er ook een lasagne mee maken. Heel simpel en lichter dan de gewone lasagne. Overdrijf niet met bechamel: de pane carasau wordt uit zichzelf al romig als hij in contact komt met de saus.
ongeveer 200 gr pane carasau
ongeveer 3/4 l ragù of je favoriete tomatensaus (mag een restje zijn uit je diepvries, eventueel aangevuld met een bokaaltje kant-en-klaar)
100 gr pecorino, geschaafd
1/2 l bouillon
olijfolie
1/4 l bechamelsaus of iets meer
Verwarm de oven voor op 200°.
Verwarm de ragùsaus en leng ze flink aan met bouillon en olijfolie Dat is nodig omdat de carasau zeer droog is en veel vocht opslorpt.
Doe een laagje saus op de bodem van een ovenschaal. Bedek met stukken pane carasau. Ze breken al van als je er nog maar naar wijst. Maak je er dus geen zorgen over als de stukken wat onregelmatig zijn. Een tweede laag saus, pane carasau en een een beetje bechamelsaus enz. Eindig met een laag ragùsaus en doe daarop pecorinokaas.
Na ongeveer 30 minuten in de oven is de schotel klaar. Laat de schotel 5 minuten staan voor je hem in stukken snijdt. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.