Een zeer lekkere combinatie. De saus voelt romig aan maar er komt geen room aan te pas. De ricotta met kookwater doet wonderen.
Voor 1 portie:1/3 rode puntpaprika, in fijne ringetjes
1 knoflookteentje, gesnipperd
50 à 75 g jonge spinazie
50 à 75 g volkoren spaghetti
75 à 100 g ricotta
een handvol basilicumblaadjes
peper en zout
olijfolie
Begin met de spaghetti te koken. Hou bij het afgieten een kop kookwater opzij.
Stoof ondertussen de paprika aan in wat olijfolie in een ruime pan. Doe er na 4 minuutjes het knoflookteentje bij. Gooi er de helft van de basilicum bij en dan telkens een handvol spinazie tot die geslonken is. Kruid bij met flink wat peper en een beetje zout. Roer er de ricotta door met net zoveel kookwater als nodig is om een smeuïge saus te verkrijgen. Doe er de uitgelekte pasta bij en roer even om en warm door indien nodig. Voeg
Serveer met de in stukken getrokken forelfilet en de rest van de basilicum. In al zijn eenvoud een topgerechtje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.