donderdag 21 maart 2024

Veggie (of vegan) lasagne met zoete aardappel en arrabbiata-saus

Ik had zo'n zin in spaghetti bolognaise vandaag. Maar de voorraad stuurde mijn recept in een andere richting: de zoete ui en aardappel vroegen mijn aandacht. Het werd dus een lasagne. Dat is best veel werk als je alleen voor jezelf kookt. Een bokaaltje arrabbiata bracht uitkomst. Maar niemand belet jou om een andere tomatensaus te gebruiken of je eigen verse tomatensaus te maken. Vrijheid blijheid. 

Voor 1 portie:

2 à 3 bladen lasagne
1 zoete aardappel
1/2 zoete ui
200g kant-en-klaar arrabbiata
een beetje ricotta
wat lichte room
wat gemalen kaas`
tijmblaadjes
peper en zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 185º. 
Schil de zoete aardappel en snij in dunne schijfjes van 3 à 4 mm. Strijk ze in met olijfolie en bestrooi met peper en zout en wat afgeriste tijmblaadjes. Laat ze op een ingevette bakplaat ongeveer 25 minuten bakken.
Pel de ui en snij klein. Laat ongeveer 10 minuten stoven in een pannetje met wat olie en een klein beetje water. 
Meng de ricotta met wat room tot je een romig sausje hebt. (Of gebruik bechamel)
Bouw de lasagne op in laagjes. Begin met  arrabbiata en dan in herhaling  lasagnevel, arrabbiata,roomsaus, kaas met ui en zoete aardappel.  Eindig met kaas en nog wat tijm.
Klaar in ongeveer 25 à 30 minuten in de oven.

Tip: 
Je kan dit gerecht vegan maken: de ricotta vervang je door zachte tofoe  en neem voor de room en kaas de plantaardige varianten.

  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.