zaterdag 21 april 2012

Gevulde aubergine


De uiteindelijke smaak van dit gerecht hangt af van de tomatensaus: als je voldoende tijd hebt ga je voor verse tomatensaus. Maar dit is zo'n type schotel waarvoor je zonder scrupules ook een kant-en-klare saus kunt gebruiken. Verder kan je i.p.v. provençaalse kruiden gerust je eigen favoriete kruidenmengsel gebruiken.




Voor 2: 

2 aubergines
1 ui
1 groene paprika
250 g gehakt
1 tl provençaalse kruiden, bijv PH Fleur d'Ardèche of Tuscany blend van Oil &  Vinegar
350 ml tomatensaus
parmezaankaas
koriandertakjes


Verwarm de oven voor op 160 °C.
Kook de aubergines 8 min. Snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit.
Fruit het vruchtvlees aan in een sauteerpan, voeg er na enkele min. de ui, paprika en gehakt aan toe en laat verder bakken tot het gehakt bruin en rul is en de paprika gaar. Voeg wat kruiden naar smaak toe, bijv. peper en zout en wat Provençaalse kruiden of een andere zuiderse mengeling.
Doe de auberginehelften in een ovenschotel, vul ze met het gehakt-auberginemengsel en bestrooi met kaas. Zet de schotel in de oven gedurende ½ uur. Serveer met wat tomatensaus en garneer met een takje koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.