woensdag 22 augustus 2012

Mojitosorbet


Een beetje gesofisticeerder dan de gewone vruchtensorbet, heel verfrissend!

240 ml Water
200 Gr Suiker
15 Gr Muntblaadjes
25 Gr Limoenrasp
240 ml Versgeperst Limoensap
350 ml Soda Met Citrussmaak (type Sprite, 7-up)
30 ml Witte Rum (Optioneel)

Verhit het water, suiker, muntblaadjes in een steelpan op middelhoog vuur, en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur dan lager en laat 3-5 minuten zachtjes borrelen om de muntsmaak los te laten komen. Zet het mengsel apart om af te koelen en zeef de muntblaadjes eruit.
Schenk het afgekoelde muntmengsel, limoensap, limoenrasp, soda en rum in een kom en meng goed door. Schenk in een bak van een ijsmachine en vries in volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Dien direct op voor een zachte structuur of vries in bakjes in voor een hardere sorbet. Laat diepgevroren sorbet een paar minuten ontdooien voor je het serveert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.