Een beetje gesofisticeerder dan de gewone vruchtensorbet, heel verfrissend!
240 ml Water
200 Gr Suiker
15 Gr Muntblaadjes
25 Gr Limoenrasp
240 ml Versgeperst Limoensap
350 ml Soda Met Citrussmaak (type
Sprite, 7-up)
30 ml Witte Rum (Optioneel)
Verhit
het water, suiker, muntblaadjes in een steelpan op middelhoog vuur, en roer tot
de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur dan lager en
laat 3-5 minuten zachtjes borrelen om de muntsmaak los te laten komen. Zet het
mengsel apart om af te koelen en zeef de muntblaadjes eruit.
Schenk het afgekoelde muntmengsel, limoensap, limoenrasp, soda en rum in een
kom en meng goed door. Schenk in een bak van een ijsmachine en vries in volgens
de aanwijzingen van de fabrikant. Dien direct op voor een zachte structuur of
vries in bakjes in voor een hardere sorbet. Laat diepgevroren sorbet een paar
minuten ontdooien voor je het serveert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.