vrijdag 12 oktober 2012

Pasta met gekaramelliseerde uien

We zijn weer terug met een eenvoudig (vegetarisch) pastagerechtje. Het is niet veel werk, maar een echt snelle saus is het ook niet. Ik gebruikte voor deze bereiding een licht gekrulde artisanale pasta die erg op trofie leek (trafilini, denk ik, maar ik heb de verpakking ondertussen weggegooid), maar je kan elke korte pasta gebruiken. 


Voor 2:
2 rode uien, in ringen
1 tl gehakte rozemarijnnaalden + extra takjes voor garnering
1 tl bruine suiker (ev.)
1 el balsamico-azijn
400 gr tomatenstukjes (=1 blik)
200 gr trofie
Parmezaanse kaas voor erbij 


Bak de ui, rozemarijn en wat zout onder af en toe roeren  20-25 minuutjes tot de ui lichtjes gekaramelliseerd is. Voeg de balsamico (en ev. suiker) toe en roerbak 1 minuut tot alles gemengd is. Zet het vuur hoger en voeg de tomaat toe, en kruid stevig bij met peper en zout. Laat nog 10 minuten koken tot de saus goed is ingedikt. 
Kook ondertussen de pasta al dente en giet af.
Roer de saus door de pasta, verdeel over de borden en bestrooi met parmezaan en versier met enkele rozemarijntakjes.
Niet-vegetariërs zouden er volgens mij gerust wat gebakken pancettablokjes kunnen bijdoen.

Tip:
Voor het kleurcontrast en extra pit zou je op het einde nog wat zwarte olijven kunnen toevoegen.
Dit recept is geïnspireerd op een recept uit Delicious, okt. 2011. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.