vrijdag 2 januari 2015

Quiche van knolgroenten met geitenkaas en chorizo

Ik gebruikte voor dit recept wat restjes wortelgroenten en een restje gemalen geitenkaas, maar volg je eigen smaak en je eigen voorraad van het moment: pastinaak of raapjes, venkel ... Er kan niet veel mislukken. 


Vegetariërs zullen de chorizo weglaten: in dit geval zou ik aanraden om een pittigere kaas te gebruiken, of wat chilivlokken toe te voegen of een gedeelte van de olie te vervangen door pimentolie. 

Nodig voor 1 quiche:
1 rol bladerdeeg (of kruimeldeeg)
takjes verse tijm, rozemarijn en eventueel salie
1 preiwit, in schijfjes
1 rode ui, grog gesnipperd
1 rode biet, geschild en in blokjes
1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
2 aardpeertjes, geschild en in blokjes
ongeveer 10 cm pikante chorizoworst, in schijfjes
100 gr harde geitenkaas, geraspt
olie en/of pikante olijfolie
3 eieren
1/4 l lichte room 
peper en zout

Stoof de groenten aan in flink wat olijfolie met de kruiden. Kruid met wat peper en  voldoende zout. 
Verwarm intussen de oven voor op 210°. Bak de bladerdeeg  een klein kwartiertje voor met een vel alufolie op de bodem van het deeg. 
Meng 3 eieren met 1/4 l lichte room. Kruid bij met peper en zout en eventueel wat salie.
Doe de groenten op de bodem en strooi er eerst de kaas over en leg er de chorizo bovenop. Overgiet dan met het ei-roommengsel. Laat ongeveer 30 à 35 minuten bakken. Verlaag de oventemperatuur als de taart te snel bruin wordt.  
Serveer er een groene salade bij. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.