maandag 9 maart 2015

Crostini met ansjovis en kikkererwten

Ik ben de laatste tijd wat aan het experimenteren geweest met kikkererwten en hummusreceptjes. Een ding is duidelijk, hummus wordt nooit mijn favoriete dip. Maar deze niet-vegetarische variant met ansjovis zal ik zeker in mijn lijstje van favoriete tapas opnemen. Het recept komt uit Polpo, een kookboek dat zijn inspiratie haalt uit de Venetiaanse keuken. 

Voor 10 crostini:
1  blik kikkererwten
10 ansjovisfilets, met wat van de olie
sap van 1/2 citroen
een handjevol bladpeterselie, gehakt
1 el tahin (of minder als je niet zo van tahin houdt)  
1/2 tl zwarte peper
1 el extra vergine olijfolie
1/2 stokbrood, in sneetjes en licht geroosterd

Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Hak de ansjovissen grof.
Meng ze samen met peterselie, citroensap en de  tahin. Doe het mengsel met de peper in een keukenmachine met de pulseknop samen met een beetje olie uit het ansjovisblikje en genoeg andere olijfolie om er een grove pasta van te maken. 
Je kan het mengsel in een goed afgesloten vershouddoosje maximaal een week bewaren in de koelkast. Laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen en smeer het op licht geroosterde sneetjes stokbrood of ciabatta.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.