zaterdag 21 maart 2015

Quiche van spinazie en champignons en geitenkaas

Vegetarische quiche. Alweer een uiterst efficiënte combinatie van slechts drie smaakingrediënten. 
Vandaag geen zin in vleesloos? Bak er dan spekblokjes bij, samen met de champignons. 


Voor 2 à 4:

1 verpakking kant-en-klare bladerdeeg
300 à 400 gr verse spinazie
1 sjalotje
350 gr kastanjechampignons
100 gr zachte geitenkaas (type Chavroux Tendre buche), in plakjes gesneden
peper en zout
3 eieren
1,5 dl lichte room

Verwarm de oven voor op 210° of zoals je bladerdeegproducent voorschrijft. Stoof de champignons aan met het sjalotje. Kruid met peper en zout. Doe er op het einde de spinazie bij en laat nog even meestoven. Zorg dat het stoofvocht verdampt of laat het mengsel even uitlekken. 
Meng de eiren met de  room en kruid bij. 
Leg het uitgerolde deeg in een quichevorm, doe er het champignon-spinaziemengsel bij. Giet er de eieren met room bij. En leg er tenslotte de plakjes geitenkaas op. Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten. Hier hoort een eenvoudige groene salade bij. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.