donderdag 5 maart 2015

Lamstajine uit de voorraadkast

Heerlijke tajine die je bijna helemaal uit je voorraadkast kunt maken. Nu ik eindelijk zure bessen of berberisbessen in huis heb,  grijp ik elke gelegenheid aan om ermee aan de slag te gaan. Je vindt ze in de Libanese winkeltjes, of anders neem je gewoon rozijntjes, geweld in citroen, al zal dat nooit helemaal hetzelfde zijn. 

Voor 2:

2 à 4 lamsschenkels
1 ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1 tl gemberpoeder
3/4 tl kaneel
peper en zout
olijfolie en boter
2,5 dl kippenbouillon + wat extra voor couscous
80 gr gedroogde abrikozen
15 gr gedroogde berberis of zure bessen
1 snuif saffraan
1 à 2 el vloeibare honing
een scheutje citroensap
1 el fijngehakte bladpeterselie en/of koriander/munt
wat gehakte pistachenoten 

Braad in een tajine de lamsschenkels aan alle kanten bruin in olijfolie met wat boter. Voeg uisnippers en knoflook, kaneel, gember en peper en zout toe en laat ze  een minuutje meebakken. Doe er de gedroogde abrikozen en de bessen toe. Giet er de bouillon over met de saffraan. Laat anderhalf uur onder deksel sudderen.  Roer er op het einde de honing en citroensap door. Kruid indien nodig bij met peper en zout en bestrooi met de fijngehakte kruiden en pistachenoten voor het opdienen. 

Lekker met couscous, maftoul dus, de wat grovere Palestijnse variant.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.