Alleen al de aanblik van de vissen in een mooie ovenschotel maakt van dit simpele gerecht toch weer een klein culinair feestje!
2 kleine zeebaarzen, geschubd en schoongemaakt
250 gr sperzieboontjes
1 ui, fijngesneden
2 à 3 tomaten, in schijfjes
1 citroen, in schijfjes
enkele takjes verse (citroen)tijm en rozemarijn
eventueel wat laurier
1 dl witte wijn
zwarte peper en zeezout
fleur de sel voor de afwerking
Verwarm de oven voor op 180°.
Kook de sperzieboontjes voor. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, maar eventjes blancheren vind ik dan weer niet genoeg.
Vet een ovenschotel in met olijfolie. Doe de ui, boontjes en tomaten erin. Leg er de citroenschijfjes bij. Rits wat blaadjes (niet alle) tijm erover en kruid met peper en zout.
Kruid de buikholte van de zeebaarzen met peper en zout. Maak van de rest van de tijmtakjes samen met de (laurier en de) rozemarijntakjes 2 kruidentuiltjes en stop ze eveneens in de zeebaarzen. Giet er de witte wijn over. Zet ongeveer 20 à 30 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de zeebaarzen.
Strooi wat fleur de sel over de baarzen of zet een schaaltje op tafel voor de liefhebbers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.