zondag 24 mei 2015

Salade met lamsgehaktballetjes en feta (bijgewerkt op 29 augustus 2016)

Lamsgehakt is iets dat ik graag in de vriesvoorraad heb. Moussaka, balletjes, tapas, burgers, shepherd's pie... , er zijn zoveel mogelijkheden. Vandaag vond ik bovendien de juiste dosering voor de kruiden-specerijenmix.  Dan heb je nauwelijks nog een recept nodig: in een eenvoudige salade met een Griekse toets komen ze prima tot hun recht. 
Je zal er zeker mee scoren op een zomerse dag!

Voor 2:

Voor de balletjes:
350 gr lamsgehakt, niet gekruid
1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd
1 eidooier
1 el paneermeel
1/2 tl zeezout
1/2 tl witte peper
1 tl paprika
1 tl komijn
1/2 tl gemalen gember 
1/2 tl kurkuma
1 el verse bladpeterselie, fijngehakt
1 el verse korianderblaadjes, fijngehakt
olijfolie

Voor de salade:

2 Little Gem-kroppen of 4 harten van Little Gem
1/2 komkommer, in schijfjes
1 gegrilde rode paprika, eventueel uit potje, in reepjes 
1 à 2 kleine tomaten, in partjes
100 gr fetakaas
3 lente-uitjes, in schuine stukjes gesneden

Voor de dressing:

1 potje Griekse yoghurt
sap van 1/2 citroen
verse muntblaadjes, fijngehakt
zwarte peper en zeezout


Maak de dressing door het citroensap en de munt door de yoghurt te roeren. Zet even koel weg.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes. Maak ongeveer 20 balletjes. Dat gaat prima als je een theeschepje gebruikt. 


Bak de balletjes in wat olijfolie tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn. 
Doe de ingrediënten voor de salade in een grote kom en leg er de balletjes bovenop. Giet er wat dressing over. 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.