donderdag 21 mei 2015

Lauwe salade van groene asperges en lamsoor met aardappelen

Lamsoor in het groenteaanbod van mijn plaatselijke supermarkt! Als dat geen aangename verrassing was! Lamsoor, ook wel zeeaster genoemd, is een zilte groente, die op de schorren groeit. Kort aanstoven in wat boter met een flinke draai peper erbij geeft het beste resultaat. Ik combineerde het in een salade met groene asperges en gekookte aardappeltjes. Lekker bij gebakken of gegrilde vis. 

Voor 2:
1 bakje lamsoor
1/2 bundel groene asperges
350 gr kleine, vastkokende aardappelen, geschild of krieltjes, ongeschild
1 kleine rode ui
1 à 2 tenen knoflook, fijngesneden
verse bladpeterselie, fijngehakt
olijfolie

Snij de rode ui in zeer dunne schijfjes en doe ze al in een slakom.
Meng de olie met de peterselie en de knoflook.
Kook de aardappeltjes. Laat ze afkoelen en snij ze in kleinere stukken. 
Stoom ondertussen de groene asperges gaar in enkele minuutjes: dat gaat prima in de magnetron met enkele eetlepels water en afgedekt met gaatjesfolie. 
Laat ze uitlekken en snij ze in kleinere stukken.
Haal de stelen van de lamsoor en spoel ze kort onder stromend water.  Spoel niet te lang want dan haal je de ziltigheid uit de groente!
Bak de aspergestukjes nog even aan in een klont boter en doe er wat peper en zout op. Doe er de lamsoor bij met nog wat extra peper en laat heel eventjes stoven tot de groente geslonken is, zo'n beetje als spinazie.
Doe de gare groente samen met de aardappelen bij de rode ui, doe er wat peterselie-olie bij en je hebt een verrassend lekker bijgerecht!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.