woensdag 11 november 2015

Pompoen en zoete aardappel in de oven

Herfst, dat is natuurlijk pompoen in de keuken. Met zoete aardappel en ui erbij, en kerrie als smaakmaker wordt dit een heerlijk bijgerecht bij een stukje gebraden vlees. Ik serveerde het bij gebakken eendenborst. Met wat feta en brood erbij kan je het ook serveren als vegetarische lunch. 


Voor 2 à 3:
1/2 butternutpompoen, (on)geschild en in blokjes
1 grote zoete aardappel, in blokjes
1 ui, in partjes
2 tenen knoflook, grofgehakt
2 el kerrie
peper en zout
olijfolie
verse koriander


Indien als hoofdgerecht:
100 gr fetakaas, in blokjes
(Marokkaans) brood

Verwarm de oven voor op 180°. Leg de groenten in een ovenschaal, doe er de kerrie en de knoflook over en besprenkel met wat olijfolie. Dek af met wat aluminiumfolie en laat een half uurtje tot  drie kwartier garen. Neem het deksel weg als de groenten gaar zijn, roer alles goed om en doe er de koriander (en eventueel feta) bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.