vrijdag 11 december 2015

Venkel-preischotel

Een mooi winters bijgerechtje, ideaal bij vis. Ik maakte er gebakken tongfilets bij. 

Voor 2:
2 preiwitten, in ringetjes
2 kleine venkels 
3 kleine aardappelen, in kleine blokjes
1 sjalotje, fijngehakt
100 gr geitenkaas (type Chavroux)
1dl lichte room
1dl groentebouillon
peper en zout

Snij de venkel in repen en hou het groen apart. Kook de aardappelen en venkel gedurende 10 minuten in licht gezouten water.
Giet af en zet opzij.
Stoof ondertussen het sjalotje in wat olie/boter en doe er de prei bij. Doe er de venkel en aardappelen bij en wat room en bouillon. Kruid alles met peper en zout en brokkel er de geitenkaas over. Laat verder zacht worden (eventueel in de oven) en dien op met wat gesneden venkelgroen erbij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.