maandag 14 december 2015

Cannelloni met spinazie en ricotta

Een klassieker in de Italiaanse keuken. Je kan hier zo veel of zo weinig werk in steken als je wilt. 
Werk met voorgekookte cannellonibuisjes of maak ze zelf van verse pasta. Maak je favoriete tomatensaus from scratch of gebruik een bokaaltje van een goed merk. Gebruik verse spinazie of diepvriesspinazie. 

Voor 2:

8 cannellonibuisjes  
1 zak verse spinazie (ong. 400gr)
1 knoflookteentje (eventueel)
250gr ricotta
1/2 bolletje mozzarella
1 kleine handvol pecorino (of parmezaan)
1/4 l tomatensaus (mag zelfs arrabbiata zijn)
nootmuskaat, peper en zout
nog wat extra parmezaan 
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°. 
Kook de spinazie met afhangend water in een grote wokpan tot hij geslonken is. Steek als je dat wilt een knoflookteentje op een grote vork en roer daarmee door de spinazie. Dat geeft er een subtiel looksmaakje aan. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal uit de pan en laat wat afkoelen.  
Maak intussen de tomatensaus in dezelfde pan of warm de kant-en-klare tomatensaus op.
Giet het overtollige kookvocht van de spinazie af en bewaar eventueel. Hak de spinazie fijn en doe ze in een mengkom samen met de risotto en de pecorino. Je kan  hier eventueel een beetje van het kookvocht terug bijvoegen. Kruid af met wat peper, zout en eventueel nog wat nootmuskaat. 
Doe de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Vul de buisjes met het risotto-spinaziemengsel en leg ze in de tomatensaus. Verkruimel er de mozzarella over en nog wat parmezaan. Doe er nog wat olijfolie over en zet in de oven gedurende een half uurtje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.