zaterdag 26 december 2015

Geroosterde knolgroenten en kerstomaatjes

Alweer zo'n recept dat eigenlijk overbodig is : ik bedoel maar, het maakt echt niet uit hoeveel en welke knolgroenten je gebruikt. Wortels ipv zoete aardappel bijvoorbeeld, venkel ipv pastinaak, ... je ziet maar. De combinatie met Provençaalse kruiden doet het altijd. Ik maakte er gegrilde rundsbrochette bij, maar ook hier is variatie troef. 

Voor 2:
2 zoete aardappelen
1 pastinaak
1 grote rode ui
2 knoflooktenen
1 el Provençaalse kruidenpeper en zout
4 el olijfolie
een handvol kerstomaatjes, gehalveerd 

Snij de groenten in grove stukken en laat de knoflooktenen in de schil. Meng de olie met de kruiden, knoflook en peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190°. Doe de pastinaak en uien in een ovenschotel en overgiet met het kruidige oliemengsel. Laat ongeveer 10 minuten roosteren. Hussel er dan de zoete aardappelen bij en laat nog 35 minuten verder roosteren. Doe er tenslotte de gehalveerde kerstomaatjes bij en laat nog 10 minuutjes in de oven. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.