Twee restjes groenten en wat vers lamsgehakt, meer is er niet nodig om mij in stoofpotjesmodus te krijgen. Heel eenvoudig en toch zo lekker.
Voor 3 à 4
1/2 butternutpompoen, in blokjes van ongeveer 1,5 cm
1/2 bloemkool, in kleine roosjes
1 ui, fijngesnipperd
verse koriander, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
lamsgehakt 400 g (niet gekruid)
enkel eetlepels Griekse yoghurt
1/4 l groentebouillon
1/2 blijk gepelde tomaten of 1 el tomatenpuree
1 el ras-el-hanout
olijfolie
peper en zout
Verhit de olie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook in 2 à 3 minuten glazig. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak het in 3 minuten rul en goudbruin.
Voeg de pompoen en bloemkool toe en roerbak de groenten even mee. Strooi er de ras-el-hanout bij, kruid met peper en zout en roerbak tot de aroma’s vrijkomen.
Roer er de tomaten door en blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes stoven onder deksel. Roer af en toe om.
Verdeel de curry over de borden, doe er wat yoghurt over en bestrooi met koriander. Lekker met quinoa, couscous of Turks brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.