woensdag 19 december 2018

Geroosterde knolgroenten in een frittata

Geroosterde groenten zijn mijn favoriete bijgerecht. Je kan er grote gezelschappen mee bedienen en je hebt er geen kijk meer naar als ze eenmaal in de oven zitten.  De knolgroenten met eieren zijn een ideetje van Hugh Fearnley Whittingstal, een Engelse kok die ik wel weet te waarderen. 
Dit receptje heeft nog een extra troef: als je er bijna op het einde van de gaartijd nog wat eieren aan toevoegt, heb je meteen een volwaardige vegetarische lunchmaaltijd. 



Voor 2 à 3:

ongeveer 600 gram gemengde groenten zoals wortels, uien, pompoen, pastinaak, bietjes, aardappelen. Ik heb deze keer zoete aardappelen, wortels, pastinaak, butternut en rode ui gebruikt.
1  teen knoflook, fijngesneden
olijfolie
4 eieren
gemengde kruiden zoals peterselie, bieslook, tijm, fijngesneden
Parmezaanse of andere harde kaas
zeezout en versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven op 190 graden en snij ondertussen de groenten:  de uien in vieren, en de groenten in niet te kleine blokjes.   
   
Doe alle groenten in een grote ovenschaal, met de olijfolie, knoflook, flink wat peper en zout en meng goed. Zet 40 minuten in de oven, tot alle groente bijna gaar is.  
   
Klop de eieren los met de kruiden en peper en zout. Haal de schaal uit de oven, schenk de eieren over de groente en strooi de geraspte kaas erover. Zet nog een kleine 10 minuten in de oven, tot het ei gestold is en de bovenkant bruin wordt. Laat iets afkoelen en leg op een bord of plank. Dien warm of koud op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.