zaterdag 14 september 2013

Macaroni met mediterrane bloemkool

Bloemkool is een bleke en wat fletse groente. Smaakmakers zullen haar wat pit en kleur moeten geven. Ik koos voor tomaat, ansjovis en mediterrane kruiden. Met nog wat pittige geraspte kaas erbij zal je pasta met bloemkool alle smaaktests doorstaan.

1/2 bloemkool of 400 gr bloemkoolroosjes
150 gr macaroni
een handvol kerstomaatjes, gehalveerd
zongedroogde tomaatjes  (naar smaak), in reepjes gesneden
enkele ansjovisfilets
kappertjes (eventueel)
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
verse kruiden:  tijm, rozemarijn en/of salie (of een kruidenmengeling van het molentje)
zeezout en zwarte peper
een snuifje chilipeper
wat geraspte cheddarkaas

Breng de pasta met de bloemkoolroosjes samen aan de kook.  
Verhit wat olie in een pan en laat er de ansjovis in smelten. Voeg de ui en knoflook toe en laat enkele minuutjes stoven. Doe er de tomaatjes, kappertjes en de fijngehakte kruiden bij en laat enkele minuutjes doorsudderen. Kruid af met een weinig zout en flink wat peper.
Giet  de pasta en de bloemkool af, en doe ze bij het tomatenmengsel in de pan. Voeg eventueel wat kookvocht en/of olie toe. Hussel alles even door elkaar en strooi er een snuifje chilipoeder over.   
Lekker met geraspte cheddarkaas.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.