Voor 2:
6 lage ribben van lam
1 el bloem
1 ui
1/2 pak jonge wortels
150 gr peultjes
4 vastkokende aardappelen
1/4 bloemkool
2 à 3 raapjes
1 el verse koriander of peterselie
1 Knorr Vleesbouillonketeltje
2 takjes verse rozemarijn
1 kruidentuiltje van laurier en tijm
peper en zout
olie en boter
Snij de ui in segmenten en de rest van de groenten in vrij grote stukken.
Kruid het vlees en draai ze even door de bloem. Bak ze aan in een braadpan in wat vetstof.
Stoof de ui en de groenten aan in de rest van de vetstof. Doe er het kruidentuiltje, het bouillonketeltje en het vlees bovenop. Kruid nog wat bij met peper en zout. Leng aan met ongeveer 3/4 l water. Laat ongeveer een uurtje sudderen op een zacht vuur. Werk af met de fijngehakte kruiden en dien op in een diep bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.