maandag 21 april 2014

Lamshutsepot met lentegroenten


Je zou dit recept een variant op de lentehutsepot of knossel van 5 maart 2012 kunnen noemen. In plaats van varkensribbetjes neem je lage ribben van lam. De worteltjes en peultjes heb ik aangevuld met wat bloemkool en raapjes. 

Voor 2:
6 lage ribben van lam
1 el bloem
1 ui
1/2 pak jonge wortels
150 gr peultjes
4 vastkokende aardappelen
1/4 bloemkool
2 à 3 raapjes
1 el verse koriander of peterselie
1 Knorr Vleesbouillonketeltje
2 takjes verse rozemarijn
1 kruidentuiltje van laurier en tijm
peper en zout
olie en boter

Snij de ui in segmenten en de rest van de groenten in vrij grote stukken. 
Kruid het vlees en draai ze even door de bloem. Bak ze aan in een braadpan in wat vetstof.
Stoof de ui en de groenten aan in de rest van de vetstof. Doe er het kruidentuiltje, het bouillonketeltje en het vlees bovenop. Kruid nog wat bij met peper en zout. Leng aan met ongeveer 3/4 l water. Laat ongeveer een uurtje sudderen op een zacht vuur. Werk af met de fijngehakte kruiden en dien op in een diep bord.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.