dinsdag 15 april 2014

Tomaten, mozzarella en basilicum, op de wijze van Nigella Lawson.

Heerlijk hapje met de klassieke ingrediënten van een mozzarellasalade! De zelfgedroogde tomaatjes maken dit een delicatesse! Foto en recept genomen uit Nigellissima.  Copyright © 2013 Nigella Lawson.  


nigellas-tomatoes-MAIN.jpg

Voor 6:

kerstomaatjes (een grote beker) of kleine trostomaatjes, gehalveerd
versgemalen zwarte peper en zeezout
½ tl  oregano (gedroogd)
1 el  (gewone) olijfolie
1 handvol basilicumblaadjes
4 tot 5 el extra-vergine olijfolie
1 tot 1½ tl  rode wijnazijn
2 bolletjes mozzarella (liefst buffalo)

Verwarm de oven voor op op 220°C. 
Schik de tomatenhelften in een ovenvaste schotel waar ze net in passen met de snijkant naar boven.
Strooi over elk tomaatje wat zout, peper en oregano. Doe er de olijfolie over en zet de schotel of pan gedurende 20 à 25 minuten in de oven.   
Haal de tomaatjes uit de oven en laat ze afkoelen. (Je mag ze tot 4u op kamertemperatuur laten staan)
Doe voor de dressing de basilicumblaadjes, 2 el extra verging olijfolie and 1 tl van de azijn in een kom en mix tot een diepgroene puree. 
Voeg nog 1 tot 2 el olijfolie toe,. De dressing mag nog wat stevig blijven, maar je moet hem wel kunnen gieten. Proef of er nog wat azijn of zout bij moet en mix het erin, indien nodig.  
Trek de mozzarella in stukken en schik ze op een schotel samen met de tomaatjes.  Doe er de basilicumdressing over  en oogst onmiddellijk succes bij je tafelgenoten!  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.