Voor 2:
1 kabeljauwhaasje, van 400 gr
6 à 8 sneetjes gerookt spek, zeer dun gesneden
1 takje rozemarijn, de naadjes zeer fijn gehakt
rasp van 1 citroen
zwarte peper van de molen
1 bussel groene asperges
Voor de citroenmayonaise:
2 eetlepels mayonaise van goede kwaliteit, liefst zelfgemaakte
sap van 1/2 citroen
Verwarm de oven voor op 200°.
Verdeel het kabeljauwhaasje in twee stukken. Bestrooi ze met de citroenrasp, de rozemarijn en wat zwarte peper. Leg per stuk vis 3 à 4 sneetjes spek lichtjes overlappend op een plank en wikkel er de visfilet in.
Doe een scheutje olijfolie in een pan die ook in de oven kan en bak het vispakketje gedurende een minuut aan. Zet dan gedurende 10 à 12 minuten in de warme oven.
Stoom ondertussen de groene asperges klaar. Dat duurt niet langer dan 5 à 6 min.
Leng de mayonaise aan met het citroensap en controleer de smaak. De mayonaise moet lopend én zuur zijn, dat laatste om te contrasteren met het spek en de asperges.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.