maandag 21 april 2014

Aspergesalade met rucola en peultjes

Heerlijk als je kunt lunchen met een frisse salade! Geen nood aan charcuterie of ander dikmakend beleg! En je hebt er alweer een gelegenheid om asperges op tafel te zetten bij. Altijd welkom in dit huis!

Voor 2:

100 gr peultjes
1 pak witte asperges
100 gr rucola
100 gr cheddarkaas  
1 el  geroosterde pijnboompitten

Voor de dressing:
3 el druivenpitolie
1 el balsamico  
1/2 tl honing
1 el verse bieslook
peper en zout

Rooster de pijnboompitten vooraf en zet apart.
Kook of stoom de asperges gaar (ong 8 min.) en de peultjes in  4 min. Giet beide groenten af en laat ze schrikken in koud water. 
Snij de kaas in blokjes of in reepjes. 
Meng de kaas en de groenten.
Stel de dressing samen met de opgegeven ingrediënten.
Verdeel de rucola over een groot bord, leg er de groenten en kaas op. Strooi er de pijnboompitten (en eventueel nog wat peper en zout) over en besprenkel met de dressing. Lekker met wat bruin brood. 

Voor een maaltijdsalade kan je er gekookte eitjes en gekookte korte pasta bijdoen. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.